Kroki

Nån som vet nåt om kroki? Jag vet ingenting så kommentera gärna om rätt och fel och sånt.
//Elin

Blandade grejer

Enda katten jag sett i stan
Brooklyn Bridge
Photoshoooot
//Elin

Vårt kvarter

Lite bilder från vårt kvarter, dåliga bilder men ändå, kanske kul att se hur det ser ut.
Katz's Deli ligger runt knuten
Vår gata, vi bor i huset till vänster
Vår port på Clinton Street
Ja men nu bråkar det igen och jag blir TOKIG!!! Kanske kommer fler senare då....ggrrrr...
//Elin

Brooklyn och Williamsburg

"You are my lighthouse"
"Memories of the past design för the future"
//Elin

Central Park


//Elin

Bilder, för jag är fotograf



Den stora Runway-dagen. Alltså jag har inte haft två stycken runways, jag är bara sen med bilderna.
Farah Angsana Bridal.



Praktikant-för-en-dag-tjejerna som skulle klä på och av modellena. Första tjejen hette enkelt "A".



Zusanna und Olga, jaaa!



Så jag har lyckats träffa Falko en dag iaf, i kanske 2 timmar. Idag åker han till North Carolina, men vi ses ju om 3 veckor typ. NiCe!



Vad gör allt folk här? Väntar de på nåt? Vet de något som inte jag vet?..



OMG EWAN MCGREGOR!!!!!



Pappa var ju här också, men det gick alldeles för fort.



I tunnelbanan igår såg jag den största drickshögen i historien. Typ jazzband som verkligen tog ut svängarna och satte leenden på de annars deprimerade tunnelbanependlarna. Det var värt många presidenter!

När jag kom upp träffade jag på en tant som var lite obehaglig att se på och vara nära, men som var trevlig. Hon önskade mig lycka till i livet och gav mig en kram :) SUSAN KOM TILLBAKA I MITT LIV!


Johan

Idag är det halloween

På min morgonpromenad idag såg jag en hund med vingar, en cheerleader-hund, en banan...ja det var nog bara det. Jag hade också velat vara banan, fast egentligen skulle jag vilja vara en hamburgare och gå på en brakfest. Men det ska jag inte, jag ska på paraden, antingen med Pontus eller med Johan eller med båda eller nåt. Det är i alla fall kul när det händer grejer. I morgon är det marathon också så det blir en kul helg. Igår förlorade jag en hel dag på att ha migrän så jag har inte gjort min bild till veckans uppgift, tänkte göra den innan paraden idag.
Sa jag att jag trodde Colin Smith hade sin sista speling i tisdags? I alla fall så är det inte så, han kommer vara på baren ALLA tisdagar framöver! Yes! Gavin DeGraw var också där i tisdags och spelade, det var en trevlig överraskning, har bara sett honom på stor konsert så det var kul att se honom jamma lite på en bar. Vi ville aldrig gå därifrån men det började bli lite pinsamt när vi insåg att det typ var vi, ägarna och deras kompisar kvar fram åt 3.30 eller så. Det var jag och Emma som var där förresten. Emma var här fre-ons, det var kul! Tiden går alltid alldeles för snabbt bara och så blev jag såklart sjuk kvällen innan hon skulle komma och mådde skit hela tiden hon var här, det var lite typiskt. Typiskt mig.
Jag har anmält mig till att göra TOEFL testet nästa lördag, nervöst, klarar jag inte 90 poäng så är det ingen idé att söka Pratt..så jag har inte skickat in ansökan än, känner mig verkligen inte säker på att jag kommer klara det. Men men jag VILLLL. Jag var ju tvungen att lära min kroki lite snabbt också för det var tydligen obligatoriskt i ansökan. Jag har aldrig gjort kroki och är inget vidare på att rita heller. Förutom mina kompis-monster som jag har lite mani på ibland.
Ja men jag ska väl kanske springa ut och ta den där bilden så kanske det blir CocoaBar sen så jag kan redigera massa bilder. Och dricka kaffe, fick inget kaffe igår.
Jag hittade förresten vår matffär som vi var på första dan och sen inte hittade igen. Den låg inte alls där jag trodde men i alla fall så hittade jag den OCH en som är bättre och närmare så jag har handlat potatis och linser så nu ska jag äta soppa fram tills jul. Det är ju toppen!
Nu ska jag iväg men jag kanske lägger upp nån bild sen om jag sitter på cocoaBar, vi har harit lite sega med bloggen på senaste, har inte funnits tid till det men nu finns massor så vi hörs!
//Elin

Hej Johan Bohlin

Jag har hört rykten på stan att du är kvar i NYC... Hur går det för dig? Kanske hinner vi ses nån gång mer innan vi åker hem till jul.
Mvh,
Elin aka ClintonRoomie

Varför Johan är stressad, vilket inte är okej

1. lookbooken är tryckt i 175 exemplar. Farah har inte sett den än och nu när jag kollar tycker jag den är ful. Sammanlagt kostar det 3000 dollar och jag ska visa den så fort hon kommer tillbaka.
2. göra ny lookbook tills imorn.
3. Chefen har frågat hennes vänninor på PMR magazine om jag får fota för dem. 4 spreads med kända designers. wohoo! men samtidigt lite läskigt va?
4. surfar för mycket, jobbar för lite.
5. inte ätit sen igår. skiter dock mer än vanligt.


Johan

Varför tryckare inte är okej

I fredags var jag till tre tryckerier här i NY för att bestämma vilken som var bäst för Farahs bok. Pris och deadline bestämde att Earth Enterprise var de shit.
Andy som jobbar där och fick ta hand om projektet från deras sida var en riktig douchebag. Han luktade illa och hade skit på skjortan.
När jag hade lämnat filen och de gjort ett proof märkte jag att ingenting stämde. Och Andy den typen var inte den som hjälpte till. Så under helgen har jag retuscherat om alla bilder och gjort om större delen av boken för att det ska se bra ut i tryck. Men efetrsom alla 175st böcker ska vara tryckta ikväll hinner jag inte se något provexemplar av den nya filen, dvs allt kan gå snett på helt andra vis. ojojoj jag är fett utbränd, och bara tjugo vårar.
Nu sitter jag och jobbar med den nya boken samt att jag ska boka om Farahs flygbiljett tills på onsdag (but make sure it's the new aircraft Joan! it's much more comfortable..) hehe

För övrigt var det jättekul när pappa var här, dock jobbade jag ju mycket av tiden. Vi gick till Ground Zero och gick genom China Town som helt plötsligt blev little Italy (det är DÄR alla restauranger är)


Bohlin


Veckans

Veckans uppgift: att fota skylinen på ett kreativt sätt. Vad tycks om mitt resultat?
Emma är på besök, det är trevligt. Jag är sjuk, det är mindre trevligt.
//Elin

1 vecka och 10 elin-inlägg senare

Yo yo Jo-han here!

Det här kommer bli ett sjukt långt textinlägg, but hang with me here.

I måndags hade vi alltså den stora runway-showen. Alltså I'll tell ya, det var riktigt neat. Dagen innan,
söndag, förberedde vi genom att packa alla klänningar i garment bags och packa alla olika accessoarer i kartonger tillsammans med verktyg som nål/tråd, pennor, galgar etc. Det som var bra var att jag slapp hjälpa till, som vanligt, för jag skulle ta hand om Farahs dator eftersom den gick så långsamt. Så medan de andra praktikanterna sprang fram och tillbaka och bar tunga grejer så satt jag vid skrivbordet och körde lite borttagning av temporära filer och defragmentering osv. Hade inte direkt någon plan om vad som skulle göras, men det hittade jag på along the way så att säga. Det var sweet.

Måndag! Vi var på hotellet tidigt och bar ner allt till lobbyn. Farah designar också heute couture som skulle visas på catwalken och de klänningarna skulle bäras separat på ett ytterst försiktigt vis. När den beställda car servicen äntligen kom bar vi in allt där. Car service är lite lyxigare bilar som man kan beställa eftersom man inte kan ringa efter taxi här i NY.
Catwalken skulle äga rum på Asian Society, en organisation bara tio gator och två avenyer bort. Det stora rummet var allra högst upp och bestod faktiskt av tre mindre rum som var sammanlänkade till ett. Så det blev en ganska cool föreställning eftersom modellerna gick genom alla tre och publiken såg ju inte hela vägen åt båda hållen. Faktiskt så skapade det antingen spänning eller besvär, det fick man avgöra själv vad man tyckte.
Nu var det dags att packa upp skiten. Ena halvan av första rummet delades av till ett backstageområde och där hängde vi upp klänningarna, satte upp monitor för kameran längst ut på catwalken och vi började ta emot modellena allteftersom de kom.
Christo fixade frisyrerna på samtliga 14 modeller och hans crew med ännu fler praktikanter än Farah började sminka. Nu började alla "dressers" komma en efter en också, dvs volontärer precis som mig själv som ska dra av klännningarna och sätta på nya jättesnabbt på modellena mellan varven. Typ 5 av 7 dressers var ryssar. Så h i m l a typiskt!
Farah var inte där än. kl 11 säger Slava att jag ska hämta henne på hotellet. Så jag börjar gå, knackar på hennes rum när jag är framme och hänvisas av en nyvaken röst att vänta i lobbyn. Efter typ en halvtimme säger en personal i lobbyn att Farah vill att jag kommer upp nu och det hon faktiskt behövde mig för var att bära en dataväska till och från taxin. Herregud.
Ljuset: fixat! Modeller: fixat! Musik: fixat! Volontärer: fixat! Dags för testomgången.
Boom boom boom. Gotta get that boom boom boom! Gotta ge... ?? OMG! musiken räckte inte till!! emergency!
Sista modellerna gick utan musik under testomgången, Farah var förbannad. Slava fick skiten. Musikkillen säger: jag kan ju bara loopa mittenbiten som låter typ exakt likadant i 10 min lite längre? OK!
Testomgång2. Publiken (köpare, press, designers, vänner) väntar längst ner i byggnaden och får inte komma upp än. Med fem modeller kvar under test2 är spänningen olidlig. Hur kommer musiken lösa sig? brabrabrabra!

Publiken sätter sig, johan radar upp modellerna på led backstage i rätt ordning och dubbelkollar att rätt outfit med rätt accessoarer är på rätt modell. Väntemusiken stängs ned, johan säger: Go!
Under själva catwalken kollade jag att ordningen var korrekt och att klänningarna satt bra. Jag sprang också runt bland volontärerna för att jäkta på så att allt flöt på fint. Allt var väldigt coolt.

Efter showen fick Farah stora applåder och en och annan tår av publiken. Vi praktikanter hade 40 min på oss att packa ihop allt igen eftersom en köpare väntade på hotellet och skulle se på alla klänningar i fint skick.

Just det, på söndagen innan så hade Cecily sönder en klänning! Jebus save us all! Hon ba drog i den och gjorde världens reva i släpet, det var verkligen inte okej för Farahs nerver, men hon tog det tämligen bra om jag ska vara helt ärlig.

Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag: Kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort och speciellt inte i vilken ordning. Men jag har i alla fall blivit bjuden på restaurang i china town på tu man hand med Farah. Det var riktigt nice och så fick jag en liten doggybag med leftovers. hehe. Dagen efter gick vi på italiensk restaurang med Cecily också.

Jag har träffat Falko äntligen! Bara en gång under typ 2 timmar. Vi visste inte vad vi skulle göra så han följde med mig när jag åt typ.. hmm. Detta var alltså när jag kunde smita undan från jobbet för jag sa att jag skulle på intervju med en annan praktik. Jag trodde faktiskt att jag skulle sluta efter catwalken men hon har liksom lyckats hålla mig kvar en dag i taget med data-uppgifter.

Igår besökte jag tre tryckerier för att välja vilken som skulle få trycka Farahs lookbook. Efter att ha valt den billigaste trodde jag att praktikskiten var över (så illa är det inte även fast jag kallar skiten för skiten), men under helgen nu sitter jag och gör om hela lookbooken eftersom det här med att anpassa skitjobb för skittryckerier tydligen inte är min bästa sida. De där små övningarna som Peter lärt oss tycker jag inte är applicerbara irl, men definitivt en lifesaver när man handskas med tryckerusnubbar som har noll intresse av att hjälpa till och man måste ha något att utgå från när man ska göra skiten själv.

Det värsta är inte att jag måste göra om allting tills på måndag 8am, och dessutom hinna med att göra en till lookbook och retuschera bilderna som tidigare tog 3 dagar för mig (att hinnas med på 1/2 dag nu). Utan det värsta är att nu är pappa här och jag tänkte att vi kunde gå runt och kolla i affärer och göra turistiga grejer tillsammans, men nu sitter jag bara på hans hotellrum och jobbar i ps. Ajajaj.. Men imorn ska vi iaf till Ground Zero innan han åker hem igen, ska bli chill.


Johan

Trött

Idag har jag assisterat på en fotografering, det var kul. Sen har jag gått på stan och sen ätit 4 mackor med smör och ost!
I morse vaknade jag med bett på mig, hoppas det är myggbett så det inte är bedbugs.
I morgon kommer Emma!
Mer orkar jag inte skriva idag..zzz..zzzz..z.zz..
/Elin

Flera timmar senare på CocoaBar....

Jo då, jag är kvar. Det är lite synd om mig för jag umgås jämt ensam, det är tråkigt. På fredag kommer Emma, sa jag det?!
//Elin

Diggidigg

Ibland känns det som att jag sitter liiiite för länge på CocoaBar... Har just beställt en ny kaffe så blir nog kvar ett tag ändå, mycket nöjd med min fina kväll. Och Anthony gav mig en finkaffe och ett stort leende :) Alla som någon gång åker till NYC måste komma till COCOABAR!!!!
//Elin

Fler polaroid

//Elin

Dagens skörd

Pontus var inte helt nöjd med mina bilder (som jag trodde ;)) så idag gjorde jag om och gjorde bättre. Vill ju vara en duktig elev :) Vad tycker ni om dessa då?!
Johans snälla kompis (som jag inte träffat) hade med sig ost från Sverige :D Snäll kompis! Massa mer hade han också med fast jag har fortfarande inte träffat honom, men stort TACK snälla kompis! :)
På fredag kommer min Emma och jag längtar! Hon ska ha med sig en osthyvel ;)
Jaja, idag har jag som ni fattar varit rundor på stan och fotat och sen (nu) redigerat dem på CocoaBar. Bartendern står och dirigerar i takt till fiolmusiken, haha, de är härliga på detta stället, och jag tror att dagens bartender är min nya favorit.
Det var otroligt varmt idag, jag gick i klänning och svettades mängder, jag gillar när det är varmt och soligt, blir så mycket mer motiverad då.
Igår var det tisdag och vi var inte och lyssnade på Colin Smith, stor sorg, men jag drömde om honom istället, haha. Nästa tisdag är Emma här så då ska vi minsann gå, annars går jag själv, dumt att missa bra musik när man kan gå, är ju inte så att utbudet i Sunne är så häftigt...
Mitt problem just nu som jag tänker mest på är om jag ska söka Pratt eller inte! Det kommer kosta mig ca 2000kr plus att jag måste göra TOEFL-test och lite snabbt lära mig figure drawing...hmm..plus massa annat som ska fixas. Känns som jag bara kommer söka om jag vet säkert att jag kommer gå om jag kommer in. Det lutar åt det just nu.
//Elin

Gubbenigatan

//Elin

En ovetande till

Vilken är bäst?
//Elin

Ser inte skogen för alla träden

Nu har jag lite tråkigt...
/Elin

Eller är denna bättre?


Han anar iiingenting


//Elin

Är det tisdag idag?!

Gissa vart jag är?! Ja men på CocoaBar såklart, hehe. Men håll i hatten, här ska ni få höra, idag tog jag en latte! HA!
Man vet att man är stammis när man har en favvokopp på caféet. Och det har jag, trogen kund som jag är. Den är brun och räfflad, påminner om något när jag var liten men kan inte komma på vad.
Idag var det sol och härligt väder, tack och lov att det slutade regna, men det ska komma mer regn i veckan tror jag. I alla fall så passade jag på att ut och fota på stan idag. Veckans uppgift från Pontus är: att fota en person som står i sina egna tankar och de får inte märka att jag fotar dem och det ska vara med vidvinkel "relativt nära". Låter enkelt va?! Det var det inte. Jag var ute häromdan också och skulle fixa men då kom jag hem utan att tagit en enda bild. Folk märker oftast om man står en meter från dem och plockar upp en kamera och riktar mot dem... Men idag gick jag till Time Square för jag tänkte att det är så mycket folk där som tittar på saker så det är kanske större chans att de inte märker där. Men det var svårt i alla fall och jag tror inte mina bilder blev så bra, vi får se var Pontus säger. Ska redigera dem nu tänkte jag. Ni får väl också se snart kanske.
När jag går sådär på stan så tänker jag lite vad som är speciellt för folket i New York och detta har jag kommit fram till hittills: de tycker om att sopa och tvätta trottoaren, de tycker om att bygga labyrinter av trottoarerna (med tak och väggar alltså), det tycker om att prata i telefon, de tycker om att tävla om vem som kan komma över en gata fortast innan det blir grönt, de tycker om att bara stå och titta och så är de väldigt trevliga. Saker jag tycker om att göra i New York: gå jättesnabbt och låtsas att jag har ett viktigt ärende, äta bagels, sitta på CocoaBar eller The National Underground, blogga. Jag håller igång min egna blogg också så glöm inte kolla där. Ja men det var väl det, nu är mitt kaffe redan slut och jag har inte ens börjat jobba än!
Är det måndag idag?
/Elin

Ansikten i NY


Jag och Elin gick till Nation Underground för att lyssna på nån tölp som hade mössa inomhus och läderband runt handlederna. Elin var glad, men jag fick inte köpa alkohol pga prettobartendern. Jag drack pepsi. Okej? I think not.
Idag lärde jag mig att New York inte har många nattklubbar. Det finns mest pubar här och de klubbar som finns är väldigt dyra.



Meet Slava Tverskoy. Slava är killen som skrev kontaktannonsen som jag svarade på ang jobbet. Han är Farahs right hand man. Slava är rolig, och det tycker Farah också, men han kan enligt chefen inte organisera en runway men vi gillar honom ändå.



Silvana är min favoritmodell. Hon är från australien och hon är riktigt schysst. Hon är också Farahs favorit, och det är därför hon valde Silvana för att prova alla hennes klänningar och sedan ta kort till kollektionens "line sheet".
Silvana vill så ha mig.



Happy pappy. Farah tog min kamera och knäppte ett kort. Jag gjorde till mig för att inte se så stressad ut.
Vi håller till på "aka hotel central park" i en stor svit och jobbar. Det är nice för det finns massa kaffe, frukt och andra småsaker, och personalen är väldigt villiga att hjälpa med tunga saker och skicka upp menyer.
Jag sitter mest framför datorn och jobbar. Jag håller fortfarande på att retuschera bilder i ps och lägger ihop en bok i indesign. Det är sweet för jag sysslar med det jag gillar och jag slipper all skitgöra som de andra måste fixa, men jag får fortfarande uppleva det som är bra.






Maria, en ny praktikant från sibirien. Trevlig o så, men inte Farahs favorit. Hon får göra det som ingen annan vill/har tid att göra. Men vi hjälps alla åt och delar bördan (oss praktikanter emellan).




Betsy till vänster är absoluta favoriten. Hon har redan fått anställning, av goda skäl. Hon tänker alltid 2 steg före och gör ett noggrannt utfört jobb, dessutom hade hon redan fina meriter innan hon kom på intervju. Hon har tvingats flytta in i sviten nu för att hon ska kunna jobba dygnet runt fram tills showen. Hon behandlas bra av Farah, men jag tror vi alla tycker lite synd om henne och är oroliga för hennes framtid.
Apan i mitten är Cessily, hon var nr1 innan Betsy kom, nu är hon nr2. Jag är antaglien nr 3 om man ska gå efter detta system, men jag gör ju helt andra saker än dem.

Just det, i förrgår började jag jobba vid 8am och slutade 5am. Det var tufft.. Dagen innan tog chefen ut oss till en restaurang och bjöd oss på fin middag och massa massa vin. Det var riktigt trevligt.


Johan

Hungrig är jag

Saker jag har i huvet:
-chips
-moussaka
-marängsviss
-kaffe
-julmat
-ostmacka
-vilken macka som helst
-soppa
-macka
-chips
-chokladbiskvi
-kokt potatis
-chips
-macka
Saker jag har i skafferiet:
-nudlar
-morot
Skulle jag få en hembakad macka med massa smör och ost just nu skulle jag gråta av lycka.
//Elin

Hej igen

Nu redigerade jag lite bilder från förra veckan i stället. Jag fortsatte på mitt polaroid projekt, då blev jag lite glad igen! Kommentera gärna, men skriv vad ni heter så jag vet vem ni är, ok?!
//ELIN

Jomendetvarsåhärva

Jag ska inte bli fotograf. Jag har tappat bort bilder upptäckte jag nu när jag skulle redigera dem. Mina bilder från nya kameran går inte att öppna i PS plus att jag redan tagit bort dem från kameran. Jag är ett pucko och jag ska inte bli fotograf.
Förslag på annat yrke?
//Elin

Min dag idag

Idag gick jag till Brooklyn för att leta upp Pratt Institute. Jag har ingen Brooklyn karta, jag gick vilse. Men sen hittade jag det och glömde plötsligt att jag gått 1,5 timme i skräck (Brooklyn är skrämmande tycker jag). Skolan var inhägnat med en vakt innanför grinden så jag gick inte in på området. Jag smög längs stängslet och kollade in genom buskarna istället. Det såg fint ut och efter jag sett det blev jag inte rädd längre och tyckte plötsligt att Brooklyn var en fin stadsdel. Ska dit på campustur och portfolioreview på fredag så då får jag känna på det igen.
Dock var det jobbigt att gå, jag hade tagit på träningskläder och gympaskor för en riktig hurtigtur. Jag har nog aldrig gått så fort i hela mitt liv, jag hade kramp i höften och ont i rumpmusklerna (och alla andra muskler) men det var det värt, man ska utmana sina rädslor. Jag tog en bild på skylten vid grinden när jag kom fram, kändes lite som att sätta flaggan när man kommer till månen eller att få nyckeln på andra sidan rummet i Fångarna på Fortet. Som att nå ett längtat mål.
Igår kväll var vi på Jam med Colin Smith på The National Underground. Det var bra fast jag tror det bästa började när vi gick. Johan var trött så vi gick hem tidigt, eller var det för att han blev lite ledsen för att han fick visa leg och inte var 21! HA! Nej skoja bara, så elakt. Colin var i alla fall superbra! Hoppas vi kan dit på tisdag och titta på...eller jag menar lyssna på honom igen!
Nu ska jag snart sova, imorgon tänkte jag sitta och redigera lite och kanske ut och fota nåt om jag kommer på nåt bra tema..kanske hus! jag gillar ju att fota hus. Vi får se. bla bla bla. bla bla. godnatt.
/Elin

Hyllning 2

Idag gjorde jag först ett litet ärende till Farahs PR-manager men satt sen hela dagen med bilderna som ska in i hennes bok. Hon kommer på nya sätt hela tiden hur man kan göra dess bilder bättre, så det blir bara mer och mer jobb. Men snart ska vi på krog o ta det lugnt i alla fall, så det e chill.
Vad mer vad mer.. Jo! Idag har jag sett minst 20 par tuttar (det blir 40st sammanlagt!) som tillhör långa spinkiga modeller som byter om och inte har tid att vara försiktiga. O det är ju nice.
Vi fick 2 nya praktikanter idag också, en av dem blev genast Farahs favorit för hon var supereffektiv (men tjock), och den andra tog inte så mycket initiativ och blev därför mindre populär hos chefen (men hon var typ modell). Trixy...

Johan

Taxi!

Snoozade i 40 min imorse (förlåt Elin) och var tvungen att ropa på taxi för att hinna i tid. Det tog typ 30min att få tag på en för alla var upptagna och jag var inte lika bra på det som jag trodde. Men taxichauffören var cool och gasade på längs hela 6 ave. Han ba: where are u going? (indisk brytning) Jag: west 58 between 5 & 6 thank you. Han: okey so Ill drive on 9th ave, it's faster and better for u. Jag: okey whatever.
Vi kommer till sjätte avenyn och han frågar: where are u going again? Jag: west 58th street between 5 and 6 avenue. Han: Oh! I thought it was 10th ave, u should have told me! You didn't tell me!! You should have told me..! Och det var då jag började skratta så mycket inombords för han lät precis som lilla lemurkungen i madagaskar när han i tvåan säger typ exakt samma sak till giraffen med exakt samma brytning. hehe det var så roligt.
Sen frågar han igen när vi är halvvägs: Was i 50th or 56th street, you told me two destinations, which is it?
Då blev jag bara irriterad.
Fast han var snabb och brydde sig inte om resten av trafiken, så jag kom i tid iaf!

Johan


Hyllning

Jag sitter på CocoaBar, mysigaste stället i stan. Känns lite som att sitta i en kompis vardagsrum. Det var nyss en man som köpte en av tavlorna som hänger här. Vi funderade lite på att kolla möjligheten att ha lite utställning här innan vi åker hem och det kanske vore nåt faktiskt.
Ikväll ar det jam med Colin Smith på The National Underground, jag vill gå!!!! Fast Johan kommer hem så sent så kanske inte hinner eller så kanske inte han orkar, får se.
Nej men det var väl det, tror mest jag är sällskapssjuk...
Hej då!

dag 1 hos Farah Angsana

Jo nu är jag på praktik, I made it! Slava som jag hade haft kontakt med innan var bara assistenten hos Couture&Bridal-designer Farah Angsana. Hon är från indonesien men bor i Schweiz och kommer hit med jobbet.
Jag började gå vid 8 för att hinna över halva manhattan till kl 10. Det är faktiskt jättestort det här stället, och bara stad stad stad hela vägen! Jag hann ta en bagel innan jag gick in på hotellet där de jobbar vid Central Park. Receptionisten pekade vägen mot konferensrummet på andra våningen och nervös var jag. Men när jag såg Slava (kände igen från fb) och skakade hand blev det lugnt i magen igen för det här verkade som en vettig person. Förutom Slava jobbar jag naturligtvis för Farah och de har också en annan praktikant som heter typ Cessily eller nåt.
Det jag har gjort idag är att redigera foton som ska in i en "lookbook", typ katalog för hennes kollektion, och det tar tid med 180 bilder så jag tog resten med mig hem när vi slutade vid 19. Ska börja med det snart, men bloggen först :) Bilderna som de fått från fotografen är faktiskt skitkassa, gråa och färglösa, så det är tur att de har mig måste jag få säga.
Vi gick också och köpte hårddisk till henne för hennes dator har inget minne kvar typ, och JUST DET det bästa är att man får luncherna av henne OCH hon och Slava gick ut för köpa dem personligen. Jag och Cessily var kvar i rummet så länge. Sweet va?
Imorn beskrev hon tydligt vad jag skall göra på morgonen typ 2 ggr men jag fattade ingenting utan bara nickade på huvudet, sånt som jag gör bäst. Hur ska jag ringla mig ur denna?
Ska ta subway imorn, orkar inte gå 2 timmar innan jobbet igen.

Johan

Bäst på TV just nu

//Elin

AAAAAGH!

Alltså nu uppdateras bloggen lite för ofta även för min smak, men jag måste bara berätta vad som hände mig alldeles nyss. Jag gick in på craigslist för att leta praktik och hittade en annons som verkade spännande. Det handlade om Slavo Tverskoy som ska ordna en bridal runway och behövade hjälp en vecka f.o.m. måndag med att skriva mail och utföra lite photoshopjobb, alltså inte direkt foto men ändå i modebranschen (typ inte för det är bröllopsklänningar, men ändå). Så jag skrev ett litet mail om hur bra jag var och allt sånt skit och så ringde han typ med en gång! coolt.
Vi pratade inte lång tid men han hann fråga om jag har en laptop, då sa jag ja, sen bad han mig skriva ner en adress som vi ska träffas på på måndag och jag lyssnade, men hörde inte. Jag sa: sorry could you repeat that? Han sa igen. Ännu en gång hörde jag inte. Han upprepade igen, hörde naturligtvis inte men jag sa: okey, got that! see you there, bye.
Wow.. lite google maps, försöka hitta något spår av vad han kan ha sagt, utan resultat.
Skickade precis ett mail där jag skrev: I'm ashamed to say that I didn't quite catch the name of that hotel, so could you just send it to me via this mail? See you monday.
Ännu inget svar, får se hur det går. Spännande :)

Johan 

Pippifåglarna

//Elin

Fler porträtt då då

//Elin

Uppdatering:

Nu har vi mer än 200 kanaler och ett internet snabbare än blixten.
Mina planer för nästa vecka inkluderar guggenheim, the met och möjligtvis gray line.
Jag och Elin funderar på hur vi skulle kunna avsluta denna resa med en utställning här på Cocoabar. Hur får vi billiga ramar och utskrifter? Hur ska vi göra med tavlor som inte blir sålda (frakta hem är nog inte möjligt)?

Johan

Isabella Lundgren, and all that jazz

Hur gammal behöver man vara nu igen för att gå ut i USA? Jag vet inte, men igår besökte både Elin OCH jag en krog som låg bara några kvarter bort. De hade liveframträdande ikväll av Isabella Lundgren från Karlstad, och hon sjöng otroligt vackert, snyggt och coolt. Hon var en kvinnlig version av Rickard Arnberg från Uppsala. Hej Rickard!
Synd tänkte jag att jag inte hade någon kamera med mig, men det är lugnt märkte vi sen eftersom Isabella kommer dit varje onsdag.
Jackpot!

Johan

Nu har jag tänkt igen

Här i NYC ser folk lite sådär alldagliga ut eller vad man ska säga. Tex the cable guy som just var här kom med stora jeans, munktröja och kepsen på sned. Jag uppskattar det. Hemma är det så viktigt att man ska se snygg och respektabel ut, jag tycker det är lite töntigt, det är ju bara folk liksom. Det gjorde mig lite glad.
Jag fick inte tag i Wacom plattan idag. Jag gick upp i morse och direkt ut på jakt efter den bra datorbutiken men det fanns inga kvar "no more, no more" så jag fick gå hem i regnet utan platta. Så jag är inge sugen på att redigera, jag är bara sugen på kaffe.
Hej så länge,
Elin

Cableguy

Så det var en cableguy här alldeles nyss, en big phat niggah som var glad och rolig. Jag uppfattade inte allt han sa, men det gick tydligen inte att fixa internet, tv och telefon bara sådär, utan han kommer tillbaka senare idag och sen kommer ytterligare en person imorn och då ska biffen vara fixad.

Jay Leno, South Park, David Letterman, Simpsons, Family guy, Seinfeld är mina favoriter. TVTVTVTV!!


Johan

Jag då?!

Johan är den mest aktiva bloggare jag någonsin sett, haha, mycket bra! Jag hinner inte med att ligga lika bara. Min penna till Wacom plattan gick sönder precis innan jag reste och jag hittade ingen ny i Stockholm och ingen ny här så jag ska gå i morgon och köpa en helt ny platta...mer otur, snälla! Jag ligger alltså efter i redigeringen eftersom jag just nu jobbar med pekplattan på laptopen. Så där kom min ursäkt, nu ska jag lägga upp bilder. Min första uppgift av Pontus blev att fota porträtt på 5 personer på stan och det har jag gjort. Ni får se 2 av dem.
/Elin

Smyga med kameran.. det är skoj!





Johan

Times square

Jag och Elin gick en runda till Times Square idag. Här finns allt! Intryck från alla håll och kanter, dels från reklam på skärm och affisch, dels från människor. Vi satt där ett tag men det blir ju också rätt tröttsamt, så sen gick vi mot ett affärsmässigare område och fotograferade kostymnissar.


Times Square är snyggt. Vet inte åt vilket håll man ser mest på tv, men vänstra bilden pekar mot norr och högra mot söder.



I New York finns det trafikpoliser i jättemånga korsningar. Misstänker att trafiklamporna sitter för högt upp i skyn för att synas ordentligt. I dunno.
På Times square såg vi även äcklet på högra bilden. Han hade kalsonger bakom gitarren, fast INTE boxers kan jag ju säga! Han körde någon solorutin och efter det kom en mängd kvinnor och skulle bli fotade med honom.. Männen stod bredvid och skrattade. Jag tyckte inte det var okej.




Vi gick förbi någon fotografering med två små pojkar som såg stela ut. "Detta kommer bli en cool bild" tänkte jag.
Man märker klasskillnaderna här i USA väldigt tydligt, speciellt i affärerna. Det finns alltid någon som ser uttråkad ut med sitt skitjobb vid väsk-kontrolleringen eller sopvaktningen. Ibland tar de sig ut i friska luften som på denna bild ovan till höger.


Johan


People-watching NY


Familj som sjöng så vackert så vackert i en tunnelbanestation. Alla som gick förbi var illa tvungna att skänka en lapp eller två.



Elin håller utkik efter frihetsgudinnan. Inte lika stor i verkligheten (på långt håll)




Johan

Nu är jag på väg!

Känns väldigt bra nu. Helt plötsligt har jag fått en massa kontakter och möjligheter tack vare Liliya på Tetra Pak. En kvinna här som jag skapat kontakt med känner tydligen många många fotografer, och det bästa av allt ät att hon verkar positivt inställsam till at hjälpa till :) Det kommer kräva lite intensivt mailande från och med nu, men det är ändå dörrar som har öppnats. Tack igen Liliya!
Dessutom är det bestämt att mina homies från Uppsala kommer hit 20-27 november och bara det är ju party party party (kom ihåg att jag fyller 21 den 21:a, i USA!!) Kommer bli fett nice :D
Jag har skaffat ett nytt nummer också för amerikanarna: 347 558 2818. Vet inte om det blir billigare för er hemma att ringa detta eller det vanliga numret, men det kan vi prova oss fram.




Johan @ Cocoabar


Här kommer de andra


/Elin

MMMMMMMMM Mulligatawny

Efter min Seinfeldexkursion hittade jag av en slump även denna lilla godbit. Om jag var tvungen att åka hem redan nu skulle jag vara nöjd ändå.


Johan

Macy's, Seinfeld och sliten som en gubbe

Nu har jetlaggen börjat tona ner sig lite och jag började gå vid 10 ut på stan. Elin stannade hemma efter joggingen och skulle ju träffa Pontus senare, men lika bra tänkte jag, är man ensam är man inte lika långsam, som jag brukar säga.
Tänkte ta en sån där turistbuss runt stan, men äh. Gick in på Macy's istället och började med att gå vilse i sminkavdelningen. Det var väldigt stort och flott, lyxigt skulle jag vilja säga. Sen gick jag till herrarnas avdelning och då vart det ghetto helt plötsligt med soft hiphop i högtalarna och gangstas bakom diskarna. Inte okej.
Mitt nästa mission för dagen var att besöka restaurangen på 112th st och Broadway a.k.a Seinfeld-haket. A så jag började gå och var redan trött efter allt fönstershoppingspring, men var fast beslutsam att nå mitt mål. 35th street.. 55th.. 78th.. Nånstans vid åttionde gatan började jag kolla upp vid varje skylt hur långt det var kvar, och det gjorde ju bara saken värre. Knäet värkte, ryggen sved och käkarna började låsa sig av allt tuggummi jag tuggat under promenaden. Men till slut, när jag var vid 111th street kunde jag se en välbekant syn som jag sett så många gånger förr "Restaurant" stod det med röda bokstäver över en blå bakgrund. Giddyup

Jag visar ingen bild inifrån för de har gjort om inredningen. Servitörerna var heller inte jättetrevliga, men det är de väl inte i serien heller.   Beställningen? Jag tog en egg-white Omelet with a side of potato and rye, och en kaffe med mjölk.

Jag visar ingen bild inifrån för de har gjort om inredningen. Servitörerna var heller inte jättetrevliga, men det är de väl inte i serien heller.   Beställningen? Jag tog en egg-white Omelet with a side of potato and rye, och en kaffe med mjölk.

Johan

Nej

Men det funkade inte att lägga upp de andra bilderna jag tänkt lägga upp så det blir bara en nu.
/Elin

Stad

Vi har ju hittills bara sett staden som turister så jag lägger upp några turistbilder. Jag vill ha vardag snart så det känns som på riktigt. I morse var jag ute och joggade i NYC's morgonrusning, mycket trevligt. I eftermiddag ska jag träffa Pontus Höök för en kaffepromenad till Washington Square Park, det ser jag massor fram emot!
Hej sålänge från Elin

Vandra längs Brooklyn Bridge

!
I work on tip people, DON'T FORGET MY TIP!






Johan

Inte visste jag att kärlek fanns

Herregud alltså vilken stad! Jag och Elin har varit här i lite mer än två dagar nu men upplevelserna vi fått än så länge skulle räcka för flera månader i Sverige (iaf i Sunne). Haha, just som jag skriver detta på cocoabar så är det en taxichaufför som tutar och skriker utanför, och detta är knappast en sällsynt händelse i New York. Nej, här i staden där folk är irriterade och har bråttom säger man det man vill, och gärna så högt man kan. När vi gick på Brooklyn Bridge gick Elin över lite på fel sida av gången och det kan ni ju tro att hon fick höra av cyklisten som var tvungen att stanna och passade på att skrika och skrika och cyklade sen iväg. Det var faktiskt jätteroligt!
För att vara lite mer objektiv och inte bara gå efter stereotyper måste jag säga att de flesta är riktigt trevliga här. Visst, vi har stött på några typer som är sådär trötta på folk och jobbar i service-sektionen men gillar inte att hjälpa till, men när man frågar någon efter vägen är alla jättetrevliga och pekar hit och dit. Och när jag frågade en vakt om postkontoret skämtade han t.o.m. Fast det var ganska lamt iofs..
Nu bor vi iaf här på lower east side i en lägenhet som är jättemysig, och jag har inga som helst tvivel på att jag kommer ha the time of my life. Imorn ska jag till korsningen vid 112th street och Broadway, och alla seinfeld-fans vet att det är stället man ska vara på :) Vem vet? Jag kanske besöker Pastis där Carrie och the Russian hade brunch den där gången. Möjligheterna är oändliga.

xoxo
Johan


Dag 2,5

Vi sitter på Cocoa Bar som ligger precis brevid vår perfekta lägenhet på perfekta Lower East Side. Idag har vi gått i ca 10 timmar och igår också. Bra det där med att röra på sig. Det är också helt otroligt vad mycket man hinner med när man jetlaggad går upp kl. 5:00
Det har varit sol och ca 20 grader båda dagarna, helt fantastiskt vilken tur!
Jag hyllar denna fantastiska stad och deras fantastiska bagels!

Nu spelar de "Perfect day" här på baren, så passande!

Imorgon ska jag troligtvis, förhoppningsvis fika med Pontus Höök, intressant och kul.

/Elin

RSS 2.0