Lite mer då så jag kommer ifatt

De har roligt
Leksaksaffären
Leksaksaffären
Leksaksaffären
Leksaksaffären
Korv
5th Ave
5th Ave
Glassbil
//ELIN

Jösses

Jag har så mycket bilder att visa att jag inte hinner med!
Idag har vi varit på The Metropolitan Museum. Det var jättestort och massor massor konst. Det var kul. Bla var det Robert Frank där. Sen gick vi till en känt leksaksbutik som heter F.A.O Schwartz. Sen gick vi längs 5th Ave en bit och det var julpynt och lampor och sånt jag gillar. Sen fikade vi på svenska fiket FIKA. Sen åkte vi hem. Jag är trött och här kommer lite bilder från dagen.
Kändis
I museet
Utanför museet
Tuffingar
De sjöng gamla godingar utanför museet
5th Ave
Lamor och får i Central Park
5th Ave
Försäljning på gatan
Big Apple!
Korvstånd
New York är världens bästaa stad!!!
//ELIN

Big Apple Chorus

Nu i kväll åkte vi till South Street Seaport för att lyssna på den där kören jag ville lyssna på. Vi kom i slutet av 18:00 showen och kollade på slutet och tänkte sen se hela 19:00 showen. Bara att det blev ingen, det var konstigt. Så nu måste jag vänta en hel vecka för att se det igen. Det är så typiskt. Men jag fick några bilder i alla fall som jag tänkte visa. Jag hade suttit innan och lärt mig hur man ska filma med min nya kamera fast det blev ingen film, men förhoppningsvis nästa vecka, så då ska jag försöka lägga upp en film här så ni kan höra. Kolla bilderna sålänge!
Jätte stor och fantastiskt vacker julgran
Gubbarna i kören
Kören stod som en julgran framför julgranen
Flicka på styltor
Och barn
Snögubbe
Ljus på hus
Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge och Williamsburg Bridge
//ELIN

Neeej

Jag hittade just denna sidan (http://www.torontosun.com/news/world/2009/11/26/11935571.html) och insåg att det fanns ställen där folk stod närmare och nu blev jag faktiskt lite ledsen. Jag som alltid blir sur om inte jag får stå längst fram på sånt där, haha. Usch jag kommer inte kunna sova i natt pga det nu.
Vill ni se lite bättre bilder och få en bild av hur enorma figurerna är så kolla där, där finns bra bilder!
//Elin

Happy Thanksgiving!

Idag är det Thanksgiving! Jag mår bättre och steg upp tidigt och gick till 34e gatan för att kolla på paraden. Jag glömde lappen hemma med paradens tur så jag visste inte riktigt var de skulle gå men jag tänkte att det märks väl. Det var helt dött på stan, lite mysigt. Till och med vår 6-filade gata här utanför var tom. I alla fall så hade de spärrat av jätte tokigt, ett kvarter ifrån där paraden gick och så stod bilar och folk i vägen så jag såg inte så bra jämt. Och plus att jag lyckades ställa mig där de kom runt ett hörn just och svängde runt så jag såg alla stora figurer bakifrån. Sen fick jag för mig att jag var tvungen att spy (lite klaustrofobisk) så jag gick i väg lite till nån affär. Sen gick jag ut på gatan igen och då gick jag till ett ställe där jag varit först innan paraden började och där såg man mycket bättre, det var typiskt. Men i alla fall så kunde jag se lite mer där och det var trevligt. Allra sist kom tomten med sina renar. Då blev alla folk och barnen tokiga och plötsligt kändes det som jag hamnade längst bak utan att jag märkte så då fick jag inga bra bilder. Ni ska få se sen men jag tänkte först visa de bilderna som är bäst, inte bra, men bäst under omständigheterna.
Nu på kvällen var jag med Johan och hans kompisar och åt thanksgiving dinner (inte jag för jag är vegetarian) på ett ställe här borta. Dock åt jag pumpkin pie till efterrätt. Har aldrig ätit nåt med pumpa förut, det var inte så gott.
Jag är så glad att jag fick se de stora ballongerna idag, det hade jag sett fram emot mycket. Fast jag är lite besviken att man inte fick gå närmare. Jag hade velat att de flög nästa över mer än "där borta". Men men det är väl så det är. Nu får ni kolla på bilderna, imorgon kommer fler så stay tuned.
Shrek
Snoopy
The Buzz Lightyear + nån flicka
Jättevacker clown-docka
Tomten :)
Smurf
Casper the friendly ghost
De tre vise männen kanske?!
//ELIN

När katten är borta

Idag har jag inte mått illa på hela dagen! Yay! Jag mår bättre idag och jag tror jag kommer klara mig ur det här levande (tvekade ärligt talat förut..). Johan och hans kompisar är i Boston så jag var tvungen att gå ut idag och köpa toapapper så då passade jag på att köpa pizza och pepsi, smaskens. Skönt att komma ut lite också om än bara 10 minuter. Har inte varit ute direkt mycket de senaste dagarna!
Tack för kommentarerna på mitt förra inlägg, Pontus gillade första bilden bäst.
Nu till veckan så börjar alla juliga grejer hända och så är det Thanksgiving. Vi fick förresten biljetter till lucian och jag ser massor fram emot det. Fast innan dess ska jag och Johan gå och köpa oss varsin 5D mark II ! ! ! ! ! ! ! Det ser jag också fram emot massor.
Nu är jag trött, hej då!
/Elin

Självporträtt

Denna veckans uppgift från Pontus skulle egentligen bli att ta porträtt på honom men eftersom jag är sjuk så fick jag istället i uppgift att ta självporträtt som är antingen dramatiskt eller drömskt och redigera det lite konstnärligt.
Vilken bild gillar ni bäst?
//Elin

Så gör de här

Jag måste bara säga för det är så sjukt. Folk blir verkligen skjutna här. Varje gång jag kollar på lokalnyheterna så är det någon som blivit skjuten i stan. Idag var det även en som hade blivit knivmördad på D-train mitt på förmiddagen pga ett bråk om ett säte. Är inte det sjukt?!
/Elin

ööö

Fy helvete vad jag mår dåligt, jag vill åka hem
/Elin
(ursäkta språket)

Onsdag

Idag vaknade jag och var sjuk, som väntat. Men jag tänkte att jag ignorerar så vi tog iväg till International Center of Photography och gick på utställning. Det var en del fint där och en del mindre intressant. Jag tycker nästan butiken är roligast för de har så mycket bra fotoböcker där. Det är som att de har sorterat bland alla världens fotoböcker och bara tagit de absolut bästa dit! Jag går nog dit en annan dag igen och kollar mer.
Sen gick vi till B&H som är en mega fotoaffär. Dom hade massor med grejer där, blixtar, lampor, väskor, kameror och ja men allt fotogrej. Vi klämde på dyra kameror. Vi vill båda ha Canon Eos 5D Mark II. Den var fin ska ni tro. Sen klämde vi på väskor ett tag. Sen klämde vi på våra tomma plånböcker och sen gick vi därifrån.
Sen gick vi hem, jag vilade lite, åt soppa, somnade på soffan sen blev jag plötsligt sjukaste sjuk och blev för första gången nojig för svininfluensan. Fast nu mår jag bättre så det är nog lugnt. Hoppas jag är mirakelfrisk i morgon. Eller i alla fall på fredag när det är julbasar, jag vill gärna gå dit och köpa biljetter till Lucia innan de tar slut. Och så vill jag veta vad en julbasar är förstås, nån som vet?
Nu ska jag dricka te och tycka synd om mig själv.
//Elin

Denna var en bra dag

Idag har det också varit fantastiskt väder. Jag promenerade till Madison Square Garden i morse och hem sen igen och det var soligt och varmt och härligt, jag blir så pigg då. Jag lägger upp några bilder idag som är ganska tråkiga men jag har inte tagit nån rolig bild de senaste dagarna. Tänkte fota idag men hann inte. Jag tror jag är lite sjuk igen, eller kommer bli, så jag gick och köpte ingefära och citron. Det är det enda som hjälper mot förkylning, bara så ni vet.
Jag var med Pontus och fotade en NHL stjärna. Det var spännande! Jag hade aldrig varit i Madison Square Garden innan, speciellt inte i spelarnas omklädningsrum, ha!
Vår dörr som Johan pyntat.
Mina pommes frites jag köpte igår! Mmm...
//Elin

Dennedan

Idag såg jag en jättestor rovfågel mitt i stan!! Jättefin fast otäck. Jag som är rädd för småfåglar höll på att kissa på mig när jag kollade upp och såg en stor rovfågel flyga mot mig! Fast den satte sig i trädet brevid och jag gick snabbare än nånsin därifrån. Det var dagens spänning.
Jag har en lista på grejer jag vill göra, det är en del butiker på listan och caféer osv. Idag var det vårväder och efter att varit på morgon promenad och sen varit till laundramaten så gick jag ut i East Village och njöt och passade på att leta upp 4 ställen som finns på min lista. 2 av dem var stängda. Men de som var öppna var en liten prylbutik som hade massor med kort och lite busgrejer och konstiga saker. Det andra var ett pommes frites ställe som bara säljer pommes frites med olika såser. Jag köpte pommes frites med majonäs och sen gick jag mitt fortaste hem till lägenheten och smaskade i mig alltihop! Är det förövrigt någon som kan stava till pommes frites så rätta mig gärna så jag också lär mig. De flesta saker på min lista har jag hittat på en av mina favorit bloggar som heter "Ett Annat New York" ( http://ettannatnewyork.blogspot.com/ ).
Nu framåt händer det en del som jag ser fram emot. Här kommer min lista:
19/11: Johans kompis kommer
20/11: 2 till av Johans kompisar kommer (kommer bli väldigt grabbigt en vecka framåt...)
20/11: jag ska gå till svenska kyrkans julbasar och kolla vad det är och försöka få biljetter till deras luciatåg
26/11: Macy's Thanksgiving Day Parade
27/11-24/12: en kör sjunger jullåtar utomhus vid Southstreet Seaport
28/11-24/12: Macy's Santaland öppnar (ska dit och önska mig självdiciplin av tomten till julklapp)
2/12: Julgranen på Rockefeller Center tänds!!
12/12: förhoppningsvis (peppar peppar) luciatåg i Holy Trinity Lutheran Church
Övrigt: Schwartz (leksakshus och godisbutik), skridsko i Bryant Park, ljusspel på Saks vägg, Laser light show i Grand Central Station, Hopliday Fair (inomhus marknad) i Grand Central Station och sen vill jag se om man kan lyssna på julmusik och gospel i nån kyrka.
Det var det än så länge. Jag är trött. Imorgon ska jag va med på en fotografering.
//Elin

Gubbar i fönster

/Elin

Folk på stan

/Elin

Johan G

Här tillägnar jag 2 bilder till Johan Gustavsson som gjort ett stort arbete med våra Amsterdam bilder och som räddade min bild när jag varit klantig. Tack Johan!
//Elin

Fotomässan i Stockholm 2009

Kolla in min klass som ställer ut på fotomässan i Älvsjö! Ni kan vandra dit och titta på våran vägg med massa snygga bilder från Amsterdam, eller så kan ni titta på vår klassblogg: www.ky08fdb.blogspot.com


Copyright Anna Wikström 2009
© Anna Wikström 2009




Johan

De som kollar

Det var kul att fota åskådarna på paraden också. Så nu ser jag fram emot Macy's Thanksgiving Day Parade.
//Elin

Veteran's day 2

Här kommer fler!




Det var mycket roligt som hände under paraden, många roliga karaktärer och bara de typiska usalåtarna spelades av marscheringsbanden och stereohögtalarna. Det var en del vackra kvinnor som sjöng också.

Det var kul när hästarna travade förbi också, för direkt efter kom bajsupplockarna. Nej tack till det jobbet!

Notera även clowntransvestiten med babyhunden i barnvagnen. Mycket intressant snubbe. Cred att våga klä sig så på stan, trots att han inte var med i paraden.


Johan

Veterans Day Parade

Vi var och fotade paraden idag..hemskt att se, jag blev illa till mods. Tycker inte om dumma människor och folk som inte tänker. Jag ska inte skriva så mycket om mina åsikter. Här är lite bilder, fler kommer. Det var i alla fall kul att fota folk idag.
//Elin

Times square, nu även i färg!





Johan

Strand Bookstore

En magnifik bokhandel! Här finns många långa hyllor med många många böcker.

Ett tips för alla som alls är intresserade av böcker.



12th st och broadway


Passade själv på att köpa två böcker medan jag var här. En som behandlar fototeknik och en där man har intervjuat etablerade (kända) fotografer som ger tips och tricks för ambitiösa drömmare som jag.

Böckerna är billigare än i vanliga affärer och det finns mycket bagagnat!


Johan

Just det! 3 Våningar!!

plus

Jag glömde berätta det klantigaste jag gjorde, förutom ramla ner för trappan. Igår tog jag en sked i munnen och så var den så kall så jag tog ut den igen och då hade läppen fryst fast så en bit läpp gick av. Det gjorde ont. Det gör fortfarande ont.
/Elin

Ny vecka, nytt väder

Nu känns det som att det var jättelänge sen jag la in nån ny bild. Det får jag göra snart. Jag har fått idé till vad jag ska göra för bilder till klassens examensbok och utställning. Det kommer bli perfekt!!! Jag är så lycklig för det. Måste bara träna på att göra den typen av bilder men jag har ju några månader på mig. Förövrigt är det superhemligt ;) Jag har en ny idol som jag fick inspirationen från men jag säger inte vem det är förrens efter boken är tryckt, hehe. Jag vill va ensam med de bilderna i boken. Känns viktigt.
Idag har jag assisterat, det var kul! Och jag tror bilderna blev jättebra! Jag gick åter igen hem med ett leende på läpparna.
Dagen började dock inte lika bra. Jag gick upp och försökte få tag på nån som kunde hjälpa mig med hur jag ska göra med TOEFL testet som inte blev av i lördags. Helt omöjligt, jag har ännu inte fått hjälp. Så efter det blev jag lite sur. För att spä på mitt dåliga humör så passade jag på att trilla ner för trappan och in i väggen och studsade vidare in i toadörren. Så nu har jag även ont i den friska foten. Vidare då så har jag fått fler myggbett i natt. Jag har fortfarande kvar sår från de jag fick för några veckor sen. Mina ben ser förjävliga ut. Men annars är det bra. Framtidsångesten har nog nått sin spets nu så det blir nog ingenting av nåt. Ska nog inte söka Pratt för jag är så stressad över situationen att jag håller på att få ett sammanbrott.
Hmm. Jag är så trött så jag inte orkar tänka. Jag ska nog kolla lite webb-tv istället. Hoppas att jag kan lägga upp lite bilder snart. Är så inne på att göra bilder till boken nu och de får ni inte se förren i april. HA! Fast på min egen blogg får det bli.
Nu ska jag sluta tjata och dricka te istället. Hoppas allt är bra hemma. Snö? Vi har det varmt som sjutton, bara så ni vet, hehe. Går i kortärmat och svettas! Nu var jag mallig :)
Hej då!
//Elin

Gick förbi en park och fotograferade





Johan

Otur...suprise!!

I morse tvingade jag mig upp tidigt och släpade mig in i det kalla badrummet för en dusch. Sen tryckte jag i frukost i min nervösa mage. Sen gick jag med min ömma fot till Financial district där jag skulle göra testet, men det var inget test!! Snopet va?! Jag blev inte jätteförvånad för jag brukar ha otur men det var jävligt trist bara. Så nu måste alla som skulle gjort testet idag boka om och nästa tid är 4 december!! Hur sjutton ska de då hinna rätta och skicka resultat till min skola i tid?! Jaja. Har försökt ring TOEFL massa gånger på olika nummer men funkar inte. Ska ringa på måndag, det här blev jag inte glad för, det får de fixa.
Nåt lite gladare då, jag är lycklig över att vi nu kan göra kaffe hemma!! :D
Nu ska vi nog ner till CocoaBar och då ska jag ta en liten kaffe för jag har nyss druckit en hel kanna helt själv....hehe
Ses!
/Elin

Dagens bästa

Jag satt och skypade med syster i eftermiddags och sa "jag vet för 17 inte vad jag ska göra hela eftermiddagen" just då får jag ett samtal och erbjudande att assistera vid en KENT-fotografering 1 timme senare!!!!  hehe Så löste det sig ;)
Alltid kul att va med på fotograferingar tycker jag, även om jag inte gör en superinsats så är det intressant att vara med. Så fick jag se lite av deras soundcheck också! Sen lyssnade jag på Kent på vägen hem och gick och log lite för mig själv. Det är kul när konstiga saker händer.
I morse gick jag till South Street Seaport för att leta upp stället där jag ska göra testet i morgon. Jag är lite nervös för det faktiskt. Jag är rädd att inte få tillräckligt med poäng och jag är rädd att göra nåt klantigt så allt skiter sig eller att jag känner att jag gjorde sämre än mitt bästa. Men det ska bli skönt att få det gjort, och lite spännande är det ju alltid med utmaningar. Jag såg massor med folk på vägen dit och på vägen hem var vissa gator avstänga och de som var öppna var proppade med folk, massor hade Yankees kläder. Sen kom jag hem och slog på tvn och tydligen hade det varit någon stor parad, Yankees Parade. Jag tror de vann World Series eller nåt sånt. Jag kan inte så mycket om baseboll...
Nu ska jag laga soppa. Önska mig lycka till i morgon :)
/Elin

Kaffe o kaaga

I en låda här hittade jag en kaffegrej, såndär man trycker ner kaffet, och i ett skåp hittade jag espresso. Så jag gjorde mig en stor kopp kaffe. Känner mig nöjd. Johan är på middag med en bekant och jag sitter hemma och degar och kollar på tv och dricker kaffe. Idag har jag bara varit hemma och hostat och redigerat. Jag gjorde en budget också över resten av min tid här och jag har bara en sak att säga om det: halleda!!
På lördag ska jag göra TOEFL iBT testet så då ska alla hålla tummarna och hejja.
Idag har jag försökt skicka mina Amsterdam bilder men inget tekniskt funkar nånsin när jag ska göra så jag fick inte iväg nån bild. Men fröken ska veta att bilderna varit klara länge länge så det är inte som jag är lat, det är internet som är lat. Sen har jag också bokat en svindyr biljett till Berlin. Jag hittade en billig tågbiljett till Sunne så jag tänkte att tillsammans är det ok fast när jag skulle boka tågbiljetten så fanns inte det tåget kvar...det var konstigt så jag fick ingen biljett, förutom den dyra flygbiljetten förstås. Det är så tråkigt när det blir fel med det tekniska. Jaja, det var min dag idag, roligare än så blev det inte. I morgon ska jag ta mig ut. Det var nog för att jag inte kom iväg på min morgonpromenad i morse som allt blev så fel sen. Men i morgon då...då..
Jag skriver mest för att jag har lite tråkigt..så det är inte så intressant kanske. Det var nåt mer jag tänkte på...JO! Det verkar som det blivit snö lite överallt i Sverige nu eller? Mysigt. Det känns väldigt avlägset här, vi har oftast soligt och fint på dagarna, fast det har blivit kallare nu, denna veckan har jag använt jacka flera gånger. Men det kan väl va lite skönt eftersom det var så otroligt varmt innan. Fast det får inte bli för kallt eftersom jag inte har vinterjacka eller vinterskor. Blablablabla.hmm.
Tips på en annan bra blogg är: www.elinwittzellphotography.blogspot.com/    hehe :P
Vet alla hur man kommenterar? Vi blir överlyckliga när vi fått en kommentar ska ni veta, dagens höjdpunkt :)
Hej då!
Från Elin

Lite annat

//Elin

Lite fåglar

/Elin

uppgift 4

Veckans uppgift var: att fota på tunnelbanan, minst en person med i bilden, svartvitt.
//Elin

And the award for the biggest douchebag in the universe goes toooo...

COLIN SMITH!

Allvarligt. Långärmat under t-shirt, hästknut och fjantarmband? Tog ingen bild på honom för jag ville inte ha sönder min nya kamera.



På the National Underground delar de ut små godbitar mest hela tiden. -Åh! små cupcakes! -ta två :)
Även små hamburgare och korv med bröd delas ut. Elin äter inte sånt, så Johan gör det dubbelt.




Elin och Johan. Trots att det var fullpackat igår ville ingen sitta ner i hörnan (de bästa sittplatserna). Detta är vår hörna nu.




Tre drinkar senare...




Fem drinkar senare...




De hade inte Elins öl igår. Jag tror hon blev ledsen först, men efter några Bud Light blev hon glad ändå.


Bohlin

Staten Island



Igår åkte vi Staten Island Ferry för att utforska nytt och titta på frihetsgudinnan.




Frihetsgudinnan. Var ju kul att se, fast hon var mindre än jag hade trott.




Det här monumentet efter 9/11 var det ända som fanns på hela ön (typ). Om man tittar från denna vinkel ser man där tornen stod. Så symboliskt*




Passande nog gick vi förbi en spya. Eftersom både Elin och jag var lite buttra denna dag så får denna bild representera Staten Island.




The Ferry.



Bohlin

The beach



Hoppade under hela tiden vi var där. Ivrig en.




Jag var väldigt nöjd och snygg idag. Nöjd för att jag är snygg? eller snygg för att jag är nöjd?



Fiskare.




Elin var en linslus idag. Så ego så ego!




ghetto-squasch! vissa använde typ pingisrackets, andra händerna.




Äckligaste korven jag ätit någonsin. $7 kostade den också. De måste ha märkt min turistighet.




Coney Island!



Johan

Idag var vi på Coney Island

//Elin

Halloween paraden

Igår satt vi på CocoaBar och redigerade massor. På kvällen var det parad så vi gick dit, det var jätte jätte mycket folk så vi gick massor innan vi hittade ett ställe där vi kanske skulle kunna se nåt. Sen började det regna monsterregn och folk hade paraplyer i vägen och vi var helt genomvåta och kamerorna också så vi gick hem. Det var tråkigt. Jag fick inte så många bilder och min kamera ville inte ta bilder när jag tryckte av så det var en ganska dålig kväll faktiskt. Besvikelse. Sen gick vi hem och tog på torra kläder och hängde lite. Sen skulle vi till baren men där var så mycket folk så vi gick vidare, fast vi hittade ingen annan bar som verkade lika bra så vi drog rundor på stan och sen gick vi hem. Det var halloween 2009, livat var det här, haha.
Jag fick som sagt inga bra bilder på paraden för kameran ville inte knäppa och det var folk och paraplyer i vägen. Men här är i alla fall några.
//Elin

RSS 2.0